(Last Updated On: 20/02/2024)

מצאתי שצמחים טורפים בהחלט ניתנים לגידול בכמעט כל בית, אם רק יודעים קצת עליהם, נותנים להם את תשומת הלב הנדרשת, ומתאזרים בהרבה סבלנות. היות ורוב הידע בתחום הינו באנגלית או שפות אחרות, החלטתי לבנות את האתר הזה על מנת להנגיש את הידע.

ברוכים הבאים לאתר הצמחים הטורפים של ירון.

התחלתי לגדל צמחים טורפים בשנת 2011, עם כדנית קטנה, קצת טלליות, ושתי דיונאות. רוב הצמחים שרדו (במלוא מובן המילה), וחלקם הלכו לעולם, עקב הבנה מועטה של תנאים, או חוסר נסיון בטיפול.

מצאתי שצמחים טורפים בהחלט ניתנים לגידול בכמעט כל בית, אם רק יודעים קצת עליהם, נותנים להם את תשומת הלב הנדרשת, ומתאזרים בהרבה סבלנות. היות ורוב הידע בתחום הינו באנגלית או שפות אחרות, החלטתי לבנות את האתר הזה על מנת להנגיש את הידע ולהביא לכם את ההצלחות שלי בגידול, מתוך תקווה להמשך התפתחות קהילת חובבי הצמחים הטורפים בישראל.

כשהרחבתי את אוסף הצמחים, גידלתי אותם במרפסת בגודל 3-4 מ”ר, בשמש, כולל בקיץ הישראלי. היום אני מגדל את הצמחים הטורפים שלי במגוון צורות – טרריומים, מגשי מים בגינה, במדפי גידול בבית ואפילו כצמחי בית. אני מציין את זה כדי שתבינו שאין בעיה לגדל חלק מהצמחים הטורפים בישראל, בתנאים הנכונים. ניתן למצוא צמח טורף שתוכלו לגדל בהתאמות קטנות. יש גם כמה שאפשר אפילו לגדל במשרד, על אדן חלון, כדי שכולם יראו את יופי הטבע הפראי הדומם 🙂

היום אני ממשיך להתמקד בצמחים שקל לגדל בישראל ללא תנאים מורכבים (כמו הצורך בחממה או סביבת גידול מיוחדת), עם מטרה לצאת ולראות את הצמחים הטורפים בטבע ובאתרי גידול (בקטגוריית ביקורים).

אני ממליץ להתחיל בקריאת המדריך למגדל המתחיל. משם יש מגוון של מדריכים שניתן לקרוא, לפי סוג הצמח.

למעוניינים לראות איך אני מגדל את הצמחים שלי – אפשר לקפוץ אלי לביקור בשוהם, בתיאום איתי. אני מזמין אתכם ליצור איתי קשר דרך עמוד “צור קשר”.

קצת על מיחזור ואקולוגיה

לא פעם תראו אצלי צמחים שאני מגדל בעציצי פלסטיק ממותגים בשמות של משתלות בארץ. הפלסטיקים שמהם עשויים העציצים כמעט ולא ניתנים למיחזור בישראל, ורובם המכריע מגיע לפח האשפה. לעיתים אני עובר ברחוב ומוצא ערימה של עציצים שניזרקו על ידי גננים שחידשו גינה. אני אוסף עציצים אלו, שוטף אותם ומשתמש בהם שוב למגוון צמחים. בצורה כזו אני מעניק חיים נוספים לעציצים ומונע הצטברות פסולת.

גם תוויות עם מדבקות ישנות מתחת לתוויות מעודכנות עוברות אצלי ניקוי ושימוש חוזר. חבל יהיה לרכוש שוב תוויות כאשר רק המדבקה משתנה.

כאשר מדובר על מצע – כבול הוא משאב הולך ומתכלה בעולם. ישנן מדינות שכבר אסרו על כרייה ושיווק של כבול (לדוגמא – אנגליה). הכבול הינו תוצר של פירוק חומר אורגני ללא תהליך הרקבון המוכר, וזה נעשה בעיקר בביצות דלות חמצן. הכריה של כבול הביאה להריסה של בתי גידול רבים. לצערי הרב, רבים מהצמחים הטורפים עדיין מחייבים שימוש בכבול, אך ניתן לצמצם את השימוש בו. אני משתדל לעשות שימוש חוזר בכבול כל עוד מצבו טוב, וכאשר הוא התפרק ולא מתאים לצמחים טורפים – הוא מגיע לתערובות לצמחי בית רגילים או לערימת הקומפוסט, שם יעניק חיים לירקות שאני מגדל.

בכל מקרה, חישבו תמיד על צמצום האשפה שלכם ובמיוחד צמצום השימוש בפלסטיק. העדיפו שימוש חוזר בפריטים שעומדים ללכת לפח, ותמיד תוכלו לקפוץ למשתלה ליד הבית ולבקש מהם כמה עציצים – לרוב הם ישמחו לתת.

בהצלחה!

ירון

Yaron Raz

2 תגובות

  1. היי! שמי דימה ואני מאזור דרום ( אופקים ).הייתי מאוד רוצה לגדל צמחים טורפים בבית אבל לא יודע איפה אני יכול לקנות זרעים.למשל של כדנית.אולי תוכל לעזור לי

    1. דימה שלום,

      כדניות מאוד קשה לגדל מזרעים, ונדרש ידע מתקדם, מצע מיוחד ותנאים מעולים לכך.
      זרעי כדנית לא קל להשיג, וזה בעיקר בהחלפה מול מגדלים אחרים.
      על מנת שכדנית תפיק זרעים, נדרש צמח זכר, וצמח נקבה, וששניהם יפרחו בו זמנית.

      אני מציע לך בתור התחלה, לנסות לגדל טלליות קפנסיס מזרעים.
      אלו צמחים שמאוד קל לגדל מזרעים, והם גדלים מאוד מהר.
      את הזרעים אפשר לרכוש באתר שלי, בכתובת:
      http://torfim.co.il/main/sale/

      בהצלחה,

      ירון

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Your compare list

Compare
הסר הכל
השוואה
0