(Last Updated On: 20/08/2022)

הכנת ייחורי כדנית

Nepenthes_Cuttings_4_featured
נגן וידאו

כמה טיפים שלא הופיעו בסרטון, שיעזרו לכם בתהליך הכנת הייחורים

  • את העציצים שיטפו באקונומיקה לפני הכנסת המצע, ואת המצע עקרו באמצעות מיקרוגל, על מנת להפחית את הסיכוי לפטריות, מזהמים וחרקים.
  • בידקו את הצמח לפני שאתם מחליטים עליו, ווידאו שהוא לא סובל ממחלות, מזיקים או בעיות אחרות, שיפחיתו מסיכויי ההצלחה שלכם.
  • אל תכינו ייחורים מצמח הורה, שאין לו צמח משנה שיוצא מהבסיס. אם הייחורים ייכשלו, כך לפחות יהיה לכם צמח מצמח ההורה.
  • לאחר שחתכתם את הגבעול, תסירו אותו קרוב ככל האפשר לבסיס, מבלי להפריע לצמח המשנה. הגבעול החתוך לא ימשיך להתפתח, ולא יהיה צמח ממנו.
  • גיזרו מספר קצוות של קיסמים מראש, על מנת שלא תתעסקו בזה בזמן שהייחורים מתייבשים. עקרו גם אותם במיקרוגל מראש.
  • למרות מה שמוצג בסרט, השתמשו בעציצים יותר קטנים, והכניסו ייחור אחד לכל עציץ.
  • מדי פעם תפתחו את השקיות הסגורות עם הייחורים, ותחליפו את האוויר והמים.
  • לאחר קבלת צמחים חדשים, יש לאלקם אותם לתנאי גידול רגילים. כל כמה ימים עשו עוד חור בשקית, עד שהשקית מחוררת לחלוטין.
  • השקית עלולה ליפול על עצמה, ולגעת בצמחים. על מנת להחזיק את השקית זקופה, השתמשו באטב או קליפס שקשורים למשהו (כמו מדף) מעל השקית, או הכניסו מראש שיפודי עץ לתוך העציצים.
  • מהירות הצמיחה תלויה מאוד בסוג הכדנית. כל צמח כדנית מתפתח במהירות אחרת, ולכן ריכזו בשקיות ייחורים מאותו הצמח.
  • צמח שהשחיר לחלוטין – תוציאו אותו וזירקו אותו. אל תשאירו אותו עם ייחורים אחרים, כדי שלא יתפתחו מזהמים שיפגעו בשאר הייחורים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Your compare list

Compare
הסר הכל
השוואה
0