טיפול בצמחים טורפים באביב
אביב הגיע, ואיתו הגיעו החמסינים. זוהי תופעה המאפיינת את המזרח התיכון, ולא את הסביבה הטבעית בה הצמחים הטורפים גדלים. מסיבה זו הם אינם ערוכים להתמודד לאורך זמן עם החמסין.
האוויר המדברי החם, בשילוב רוחות חזקות, עלול לפגוע בצמחים הטורפים, אך אם נשמור על מספר כללים, נוכל להגן עליהם והמשיך איתם לאורך כל חודשי הקיץ.
אם אתם מגדלים את הצמחים בתוך הבית, המשיכו לתת להם את התנאים שהצמחים דורשים.
וודאו שהטמפרטורות בבית לא עולות יותר מדי בשעות שאתם לא שם, ואפשרו זרימת אוויר טובה כל העת.
האביב מתאפיין בחמסין – שילוב של רוחות חזקות ואוויר חם ויבש מן המזרח.
בימי החמסין יש לשים לב לצמחים, כדי למנוע מהם אובדן.
ראשית, אם יש לכם שופריות, רוחות חזקות ויבשות עלולות להשכיב את השופרים.
עשו שימוש במקל במבוק עם לולאה מתיל קשירה על מנת לתמוך בהן.
אם תוכלו לבנות מגן רוח, לדוגמא על ידי הקפת השופריות בלוח פוליגל, גם זאת יעזור.
דאגו לכך שיעמדו במים עד שליש גובה העציץ בכל עת.
תלליות יאבדו את הטל שלהן בעקבות היובש, אך אם הן חזקות ונתתם להן מספיק מים בזמן החמסין, הטל יחזור עד מהרה.
דאגו לכך שיעמדו במים עד חצי גובה העציץ בכל עת.
דיונאות רגישות לחום גבוה המשולב בלחות גבוהה. וודאו שיש מספיק אוורור, ושהן לא נמצאו בתוך טרריום או אקווריום בחוץ. שילוב של חום ולחות עלול לבשל את הדיונאות.
סימנים לכך שהדיונאה נפגעת – בתור התחלה – סגירת כל המלכודות בצמח. סימן מדאיג נוסף הוא שהעלים הופכים לחומים.
במידה ואתם רואים סימנים אלו, סימן שהצמח מתבשל.
וודאו שאין כיסוי מעל הצמחים, ודאגו לזרימת אויר חדש כל הזמן לאזור הגידול, וודאו שהמצע לח, אך לא רטוב. על העציץ לעמוד בלא יותר מסנטימטר בודד של מים.
את החלקים שהפכו לחומים אפשר לקצץ, על מנת למנוע אובדן נוזלים מהם. לא לגעת בחלקים הירוקים, כי אותם הצמח יצטרך כדי להתאושש.
כדניות לא אוהבות אויר יבש כלל, ועלולות להפגע משמעותית מכך. חלק מהכדים ואף העלים עלולים להתייבש. כדים יבשים אפשר לגזום. מנעו שמש ישירה על הכדנית, ושמרו אותה במקום מוצל.
רססו כל הזמן עם ריסוס עדין של מים מזוקקים, או הפעילו מכשיר אדים קרים שיכוון על הצמח. מכשיר כזה ניתן לרכוש בכל בית מרקחת.
דאגו כל הזמן שלצמחים שלכם יש מספיק מים. קצב האידוי בימים היבשים מהיר מאוד, גם בלילה, וחשוב לבדוק את רמות המים בכל בוקר וערב.
בשעות הערב (ורק אחרי השקיעה) רססו את הצמחים ריסוס עדין.
דאגו להשאיר מכסים של טרריומים/אקווריומים פתוחים, על מנת לאפשר אידוי מים, החלפת אוויר ולמנוע הצטברות חום.
ניתן להצל קצת על צמחים טורפים עם רשת הצללה, אבל זיכרו לא להצל יותר מ-20%. אפשר ליצור רשת הצללה פשוטה מרשת חלונות מניילון שניתן לרכוש בכל חנות חומרי בניין, ולקפל אותה על עצמה 3 פעמים. המטרה לא למנוע אור מהצמח, אלא להקל עליו בימי החמסין.
בכיסוי של תאי גידול יש ליצור חורים, על מנת לאפשר לחום ולאדים לברוח. מים אפשר להוסיף לפי הצורך. אם תא הגידול מספיק קטן, ניתן להעמיד אותו בתוך גיגית עם מים בגובה המצע שבתוך תא הגידול. זה יאפשר להוריד את הטמפרטורה של תא הגידול, ולשמור על הזרעים ושתילים הצעירים.