נאדיד ליבידה נפוץ היום באוספים, ובעל מגוון רחב של מופעים. הנאדיד קל לגידול, וכאן תוכלו לקרוא איך, ובאיזה תנאים.
נאדיד ליבידה הוא נאדיד יבשתי נפוץ באפריקה ומקסיקו, בדרך כלל רב שנתי, מקבוצת Calpidisca, לפי החלוקה של פיטר טיילור. הנאדיד התגלה לראשונה בשנת 1837 באוסטרליה, ולאחר מכן באזורים שונים בעולם. לנאדיד הליבידה ניתנו שמות רבים לאורך השנים, בגלל המופעים הרבים שיש לו באזורים השונים בהם התגלה.
הנאדיד בעל עלים קטנים ועגולים עם נימים בולטים אשר עולים אחד על השני, ומתפשטים כמרבד על המצע. נאדיד ליבידה אוהב טמפרטורות של 20-30 מעלות, ואור בהיר, אך לא שמש ישירה. בתנאים אלו הנאדיד יתפשט במהרה.
מלכודות נאדיד ליבידה בקוטר ממוצע של 1-2 מילימטר, וניתן לראותן גם על שלוחות ש”בורחות” מהעציץ.
בדרך כלל אין זרעים מפרחי נאדיד ליבידה, והשיטה הקלה ביותר להרבות את הנאדיד היא באמצעות חלוקה. לאחר שהעציץ מלא בעלים, חלקו את האדמה שבעציץ לשניים, כשבכל חצי מהאדמה דאגו שיהיו עלים, מלכודות ושלוחות.
נאדיד ליבידה אוהב טמפרטורות של 20-30 מעלות, ואור בהיר, אך לא שמש ישירה. בתנאים אלו הנאדיד יתפשט במהרה.
גדלו את הנאדיד ליבידה בתערובת מצע של שני חלקים כבול לחלק אחד חול. נאדיד זה, כמו מספר נאדידים יבשתיים אחרים, סובל מהתיישנות העציץ. לאחר שהוא ממלא את שטח הגידול, יש לנאדיד ליבידה נטייה למות. הוא אוהב להמשיך ולהתפשט כל העת למצע חדש וטרי. הפתרון לכך הוא פשוט – כאשר הנאדיד ממלא את העציץ, פצלו את העציץ לשניים או שלושה, ומלאו את השטח הריק במצע חדש. בצורה זו גם תחזיקו את הנאדיד חי תקופה ארוכה יותר, וגם תזכו בעציצי נאדיד נוספים.
גובה מפלס המים במגשים צריך להיות מספר סנטימטרים מתחת לפני המצע, כך שלעיתים יהיה קשה לגדל את הנאדיד ליבידה יחד עם טורפים אחרים. בתקופת האביב, חשוב להציף את המצע מדי פעם.
שימו לב לבדוק מדי פעם את העציץ ומגש המים שלו – נאדיד ליבידה אוהב להוציא שלוחות אל תוך מגש המים, ואף לעציצים סמוכים, ובכך להתפשט למקומות שהוא לא רצוי בו.
היות ומלכודות הנאדידים בתוך האדמה, יהיה קשה עד בלתי אפשרי להאכיל את הצמח. למעשה, בכל סביבה לחה מתפתחים ייצורים קטנים בתוך המצע, אשר יהוו מזון לנאדיד, והם יילכדו לבד.
International Carnivorous Plant Society
CARNIVOROUS PLANT WEB RING
© כל הזכויות שמורות לירון רז. המידע המוצג באתר לא מהווה הבטחה להצלחת גידול צמחים טורפים, אלא קווים כלליים בלבד לגידולם.