כדנית ביקלקרטה אוהבת את תנאי ההר הנמוך וגדלה ברום של 0 עד 950 מטרים מעל פני הים. בסביבה לחות גבוהה של סביב 80% וטמפרטורות בין 26-35 מעלות, כל ימות השנה, כאשר בלילה הטמפרטורות יכולות לרדת עד 19 מעלות, אך לא מעבר לכך. בגנים הבוטאנים Kew באנגליה מגדלים אותה כל ימות השנה בטמפרטורות של 20-24 מעלות, וכאשר הטמפרטורות מטפסות מעל 26 מעלות הם פותחים את האוורור. הכדנית מרוססת במים בימי שמש – פעם ביום בחורף ופעמיים ביום בקיץ. על מנת לשמור על טמפרטורה זו בחורף, יש צורך בגופי חימום. אצלי בטרריום הכדנית גדלה בטרריום בה היא נהנית מאוד מריסוסי מים תכופים או אדים ממכשיר אדים קרים לעיתים תכופות. את הכדנית אני משקה שלוש פעמים בשבוע על ידי מערכת טפטפות אוטומטית.
על התאורה להיות בהירה אך לא שמש ישירה תתאים היטב לכדנית זו, שכן בטבע היא גדלה מתחת לצמרות עצים ביערות, ומקבלת אור מסונן. אם אתם מגדלים בטרריום את הכדנית, שימו לב שעל האור להיות בהיר, אבל לא חזק מדי כדי שלא לשרוף את העלים.
הכדנית הערפדית אוהבת מצע חומצי ומנוקז. תערובת של 60% ספגנום, 20% קליפות עץ לסחלבים ו-20% פרלייט תתאים. גם תערובת של כבול ופרלייט תתאים. במידה ומשקים כל יום, כדאי לבסס את התערובת על כבול ולא ספגנום, על מנת לאפשר ניקוז טוב יותר של המצע. אני מגדל את הכדנית הערפדית בתערובת מאווררת של חלקים שווים סיבי קוקוס, חתיכות קוקוס, פרלייט וספגנום.
בגנים הבוטאנים Kew באנגליה ביצעו ניסוי לגדל כדנית זו במצע המבוסס על סיבי קוקוס, אך הניסוי לא צלח, ונכון לכתיבת הפוסט הם ממשיכים לגדל צמח זה בתערובות מבוססות כבול. עם זאת, ישנם מגדלים רבים אחרים שהצליחו לעשות שימוש בשילוב קוקוס או סיבי קוקוס בתוך המצע. כפי שרשמתי למעלה, אני מצליח לגדל את הכדנית הערפדית בתערובת הכוללת קוקוס (סיבים וחתיכות), אך גם מרכיבים אחרים – פרלייט וספגנום.
כדנית ערפדית יכולה להגיע לגדלים מרשימים מאוד, מהר מאוד. באם תחליטו לגדל אותה, דאגו למקום מתאים כבר מראש. בקוטר של מטר ואורך של עד 25 מטרים, היא יכולה למלא טרריום מאוד מהר, וגם חממה קטנה לא תמיד תספיק.
כדנית זו יכולה לפתח מערכת שורשים ענפה, ולכן היא אוהבת עציצים גדולים. פעמים רבות היא תפסיק לצמוח אם לא יהיה מקום לשורשיה בעציץ, ושתילת מחדש בעציץ גדול יותר יכול להביא לפרץ צמיחה. מצד שני – אם אין לכם מקום לצמח גדול, גידול בעציץ קטן יותר יכול לעזור להגביל את גודלה.