טללית קפנסיס יכולה לגדול שנים רבות, וגם היא צריכה מדי...
קרא פוסט זהישנם סוגים רבים של טלליות תת טרופיות דמויות שושנה הנמכרות בארץ. חלקן יותר קל לגידול מאחרות. הנפוצות הן טללית אליס וטללית ספטולתה.
טלליות אלו נפוצות בגידול, וכוללות מגוון רחב של מינים. טלליות תת טרופיות דמויות שושנה מתאימות לטרריום, שכן הן לא מגיעות לגודל משמעותי, ויחסית ניתן לשלוט בזריעה.
טלליות אלו ניתן למצוא במרבית העולם, החל מהעולם החדש – ארה”ב, ועד העולם הישן – יפן. הן מקסימות בצורתן הסימטרית, והפריחה העולה ממרכז הצמח.
לטללית תת טרופית דמויית שושנה מבנה עלים בצורת שושנה, היוצאות מנקודה מרכזית. לעלים צורות שונות, כאשר רובן בצורת ביצה או עגולות. באור חזק, העלים נוטים ברובם הפוך לאדומים, ורודים ואף לצבע ארגמן כהה. מסיבה זו, נדמה לעיתים שישנם מופעים שונים לאותו המין – חלקם ירוקים, חלקם עם קצה אדום, וחלקם אדומים לחלוטין.
הצמח עצמו שטוח, וכאשר עלה מזדקן הוא מתייבש, עלים חדשים יצמחו וישתרעו מעליו. בצורה זו הטללית יוצרת מגדל הבנוי מעלים ישנים, ולמעלה שכבות של עלים חדשים. גובה טללית ותיקה יכול להיות למעלה מעשרה סנטימטרים. קוטר הצמח בדרך כלל עד 6-7 סנטימטרים.
עמוד הפריחה ייצא מהנקודה המרכזית, אך בינות העלים. בגלל צורת צמיחה זו ידמה שעמוד הפריחה יוצא מצידי הצמח. פרח הטללית נישא על גבי עמוד פריחה היכול להגיע עד ל-20 סנטימטרים בגובהו. בקצה עמוד הפריחה אשכול של פרחים הנפתחים אחד אחרי השני, בדרך כלל בכל יום פרח אחר. עמוד פריחה אחד יכול להיות בעל עשרות פרחים, בהתאם למצבה של הטללית. ייתכן ומטללית אחת ייצאו מספר עמודי פריחה בו-זמנית.
צבעי הפרח יהיו שונים בין המינים.
ריבוי טללית תת טרופית בדרך כלל קל.
השיטה הקלה היא באמצעות זרעים. טללית זו בדרך כלל ניתנת להפריה עצמית (לעיתים עם מעט עזרה של מכחול) על מנת לקבל ממנה זרעים. הזרעים מתפזרים בכל משב רוח קל, אז חשוב לשים לב ולקטום את הפרח בזמן, על מנת שלא לאבד זרעים. לעיתים ניתן למצוא מושבות של טללית תת טרופית דמויית שושנה שצומחים פרא באוספים, בהם לא קטמו את עמוד הפריחה. ניתן לקרוא על הנבטת טלליות בפוסט הזה. טלליות אלו נוטות ליצור הכלאות בקלות רבה, אז אם רוצים להפיק זרעים של זן טהור, רצוי להפרידו מטלליות אחרות.
ניתן גם להרבות את הטללית באמצעות ייחורי עלה. שיטה זו מהירה יותר, אך להערכתי קשה יותר מזריעת זרעים.
הטללית אוהבת אור של בוקר וערב. אחת השגיאות הנפוצות עם טללית תת טרופית דמויית שושנה היא היעדר כמות מספיקה של אור. טיפות הדבק על העלה הן טיפות סוכרים ואנזימים, לא מים. אם אין מספיק טיפות, הדבר מצביע על כך שהטללית לא מקבלת מספיק אור. ריסוס רק יכול להזיק, ולשטוף את מעט הדבק שהטללית מייצרת.
את הטללית ניתן לגדל בכמעט כל קוטר עציץ, אך רצוי שיהיה בגובה של לפחות 10 סנטימטרים. הטללית עלולה לסבול ממצע רטוב מדי, ולפתח פטריות ועובשים אשר יפגעו בה. ניתן להעביר אותה יחסית בקלות לעציץ חדש וגדול יותר, כמעט בכל תקופות השנה. עשו שימוש בתערובת סטנדרטית לצמחים טורפים.
את העציץ העמידו כל השנה במים מזוקקים, בהשקיה תחתית. אני ממליץ על גובה מים של כ-2 סנטימטרים.
טללית קפנסיס יכולה לגדול שנים רבות, וגם היא צריכה מדי...
קרא פוסט זהבשיחות טלפון שאני מקבל, מדי פעם אני נשאל על טיפים...
קרא פוסט זהזחל עש הינו מזיק אשר יכול להשמיד עציצים רבים מאוסף...
קרא פוסט זהבמדריך זה תוכלו לקרוא על השיטות לזריעה והנבטה של זרעי...
קרא פוסט זהInternational Carnivorous Plant Society
CARNIVOROUS PLANT WEB RING
© כל הזכויות שמורות לירון רז. המידע המוצג באתר לא מהווה הבטחה להצלחת גידול צמחים טורפים, אלא קווים כלליים בלבד לגידולם.