היתרונות – זול, קל לכתוב עליו במגוון אמצעים זמינים.
החסרונות – מרקיב עם הזמן, ועלול לפלוט חומרים לתוך המים והמצע (חומרים שהעץ עבר טיפול איתם)
פלסטיק
מפל, פוליגל, תגי שם מקצועיים מפלסטיק, בקבוק חתוך לפסים וכד’…
היתרונות – זול יחסית, זמין בצורה כזו או אחרת.
החסרונות – לאורך זמן וחשיפה לשמש, חום וקור, מתחיל להתפורר ולהשבר. נדרש טוש מיוחד לכתוב עליו.
לוחות אלומיניום (ומתכות אחרות)
לוחות מיוחדים שמיועדים לסימון צמחים.
היתרונות – עמיד מאוד לפגעי מזג האוויר. גם אחרי שהטקסט דוהה, יש חריטה על הלוח שנשארת (החומר רך).
החסרונות – עלול לפלוט חומרים למים ולמצע, יקר יחסית, חד פעמי.
אמצעי כתיבה
טוש לסימון שקפים
מתאים לפלסטיק ולמתכת. דוהה עם הזמן, ולאחר חשיפה ממושכת לשמש נמחק בנגיעה.
עפרון
מתאים לעץ ומתכת. עמיד בשמש ובחום, אך עלול להמחק עם נגיעה, ועם הרבה מים (כמו גשם רב). רצוי להשתמש בעפרון רך (4B).
שקף מודפס
זו אופציה שבחנתי, כאפשרות לדחוס מידע רב עם טקסט קטן יחסית ומסודר, עם הצלחה חלקית, לאחר שעל הכיתוב המודפס הדבקתי טפט שקוף. הדבר הגן על הכיתוב מפני דהיה ומפני מריחה. עם זאת, החשיפה לחום וקור גרמו ללשקף ולמדבקה להתפורר, כמו עם לוחות פלסטיק אחרים.
דיו של מדפסת הזרקת דיו דוהה בשמש, ולכן לא עמיד לאורך זמן.
סרט למינציה P-Touch
אופציה חדשה שאני בוחן כעת, ואעדכן את הפוסט בהתאם. מדובר במדפסת מדבקות למינציה Brother P-Touch PT-P700 המחובר למחשב, עם סרט כיתוב שחור על רקע לבן ברוחב 24 מ”מ. הטכנולוגיה עצמה יחסית חדשה, ובראדר טוענים שהסרט עצמו עמיד בפני מזג אוויר, אך הדבר לא מאושש בשלב זה על ידי. ברשת יש הרבה אנשים שטוענים שזו דרך מצויינת לרשום מידע על תגי שם, ושהפלסטיק עליו המדבקה מתפורר, ורק המדבקה נשארת עם הכיתוב.
למי שלא מעוניין להשקיע במדפסת תויות שולחנית, יש גם מדפסות תויות של בראדר ידניות זולות יותר, שניתן לעשות בהן שימוש עם סרטים צרים יותר.
האפשרויות שאני ממליץ עליהן
מי שיכול להרשות לעצמו מכשיר P-Touch, זו המלצתי בשלב זה. מדובר במדבקה מסודרת ועמידה (לפי השמועה), והכתב בטוח יותר מסודר וקריא מכתב יד. אפשרות מעט יקרה, בעיקר לאור עלויות הסרט, אך מי שמגיע לחו”ל יכול לרכוש שם את הסרטים במחירים זולים במיוחד.
רכישת תגי שם מאלומיניום, ושימוש בעפרון או עט כדורי כדי לכתוב עליו. גם אם הטקסט נמחק, החריטה עדיין שם. אפשרות זו מצויינת לבעלי אוספים גדולים ובינוניים.
האפשרות הזולה מכולן – תגי שם מפלסטיק עם כיתוב בעט כדורי או טוש פרמננט. זול מאוד, זמין מאוד, אך יש לחדש את תגי השם אחת למספר חודשים, כדי שהמידע לא יילך לאיבוד. זו האפשרות הטובה ביותר לבעלי אוספים קטנים.
אז מה כותבים?
כל אחד רושם על תגי השם את המידע שמעניין אותו, אך ישנו מידע מסויים שאני ממליץ לכולם לרשום. לא כל המידע יהיה רלוונטי לכל צמח, אך אם יש אותו, כדאי לרשום. בעוד חצי שנה, שנה, שנתיים – סביר להניח שלא תזכרו אותו. זיכרו שיש שני צדדים לתג השם, כך שניתן לרשום על שניהם, למעט על תג אלומיניום.
שם הצמח הלועזי ושם הצמח הנפוץ
מקור הצמח בטבע
תאריך הרכישה ומקום הרכישה
תאריך השתילה שלו, אם שונה מתאריך הרכישה
מידע על תערובת המצע שלו ומידע על דשן או תוספים למצע
We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. We also use Google fonts that might report your IP address to Google. If you continue to use this site we will assume that you are happy with it.
האתר עושה שימוש ב-COOKIES על מנת לאפשר את חוויית השימוש הטובה ביותר. אנחנו גם עושים שימוש בפונטים של גוגל, שעלולים לדווח את כתובת ה-IP שלכם לגוגל. במידה ותמשיך לעשות שימוש באתר, אנו יוצאים מהנחה שאתה בסדר עם זה, ומאפשר זאת.OkPrivacy policy
ניתן להשתמש בחצי המקלדת בכדי לנווט בין כפתורי הרכיב