חמאית זו פותחה על ידי אדריאן סלאק, אחד ממגדלי הצמחים הטורפים הידועים בעולם. הוא פירסם את ההכלאה בשנת 1986, ומאז היא הפכה נפוצה ביותר בקרב השוק המסחרי. חמאית זו היא הכלאה בין חמאית מורננסיס P. moranensis לבין חמאית אלרסיאה P. ehlersiae. שתיהן חמאיות מקסיקאיות. כהכלאה, היא עמידה יותר מחמאיות המקור שלה, ויכולה לעמוד בטווח תנאי מחייה רחבים יותר.
מבנה הצמח
חמאית ווסר היא חמאית רב שנתית, אשר גדלה כל השנה. ייתכן ולחמאית יהיו שני מופעים – בהתאם לעונות השנה, אך כאשר החורף חם יחסית, היא תמשיך לצמוח במופע הקיץ, וייתכן ואף תמשיך בפריחה גם בחורף.
מופע שושנת הקיץ – בתקופת הקיץ האקלים חמים ולח, וגשמים יורדים לעיתים קרובות. בתקופה זו יוצאים עלים טורפים אשר שטוחים על הקרקע בצורת שושנה. השורשים מתחדשים ויורדים לתוך המצע.
מופע שושנת החורף – בתקופת החורף, האקלים קר ויבש. העלים הופכים בשרניים ומעט קטנים יותר, בדומה לסוקולנט. השורשים מצטמקים ומתייבשים.
המלכודת
לחמאית ווסר יש עלים ירוקים בצורה דמויית יתד, עם שוליים ישרים והיא יכולה להגיע לקוטר של עד 15 סנטימטרים. באור בהיר העלים יהפכו לורודים. החלק העליון של העלים מכוסים בדבק הלוכד חרקים קטנים הנוחתים על העלים.
הפרח
חמאית ווסר פורחת לעיתים קרובות עם פרחים בגוונים של ורוד, כאשר הורוד יהיה כהה כאשר החמאית גדלה באור בהיר..
ריבוי
חמאית ווסר איננה עקרה, וניתן להפיק ממנה זרעים או לבצע הכלאות עם חמאיות אחרות. תהליך הפקת הזרעים מורכב, שכן מבנה הפרח לא מאפשר גישה קלה לאבקה.
שיטה יותר קלה לריבוי היא באמצעות ייחורי עלה. קחו עלה משושנת החורף יחד עם חלקו הלבן התחתון והניחו אותה על מצע לח עם התערובת המתאימה. שימרו על סביבה לחה מאוד, ולאחר תקופה תוכלו לראות התפתחות צמח חדש מבסיס העלה. ניתן לראות סרטון על הכנת ייחורי חמאית בפוסט הזה.
תנאי מחיה וגידול
גדלו את החמאית ווסר באור בהיר – לא שמש ישירה של צהרים, אפשר על אדן חלון החשוף לשמש של בוקר או ערב. עשו שימוש בתערובת של חול, ורמקוליט, כבול, פרלייט בחלקים שווים.
בקיץ יש להשקות מדי כמה ימים, ורצוי להעמיד את העציץ בתוך מים מזוקקים בשיטת השקיה תחתית. אין לתת למצע להתייבש לחלוטין, אבל מצד שני גם לא לאפשר לעציץ להיות מוצף מים. בגלל תערובת המצע, מי הנגר יהיו בעלי קשיות גבוהה יותר וחומציות נמוכה יותר (PH גבוה יותר), בניגוד למה שתמצאו אצל שופריות ודיונאות. מסיבה זו אני ממליץ לגדל את החמאיות בנפרד מצמחים טורפים אחרים. הטמפרטורה האידאלית בבקיץ היא עד 32 מעלות ביום, ורצויה נפילה של 10 מעלות בלילה. בקיץ רצוי לשמור על לחות של 50-70% לחות יחסית.
בחורף, אם מגדלים את החמאית בחוץ, יש לאפשר למצע להתייבש בין השקיה להשקיה, ולא להעמיד את העציץ בכלל במים. הטמפרטורה האידאלית בתקופה זו היא סביב 20 מעלות ביום, ולא פחות מ-6 מעלות בלילה. במידה וממשיכים לגדל את החמאית בסביבה מוגנת, בתוך הבית, ניתן להמשיך בטיפול כמו בקיץ.
החמאית תזהה את העונה לפי מחזור האור, ולכן יש לאפשר לה להיחשף לשינויים באורך היום. גידול על אדן חלון יהיה אידיאלי, אבל אם אתם מגדלים בטרריום, כוונו את כמות האור לאורך השנה כך שמאמצע החורף ועד אמצע הקיץ כמות השעות גדלה, ומאמצע הקיץ ועד אמצע החורף כמות השעות קטנה.
האכלה
ניתן להאכיל את החמאית בתולעי דם מורטבות, אך בדרך כלל יהיו מספיק חרקים זעירים בסביבה הלחה בה גדלה החמאית, כך שהיא תהנה מארוחות באופן קבוע.
Basso, G. (2009). The Mexican Pinguicula. (E. G. AIPC, Ed.) AIPC Speccial Issue(3). Retrieved 04 06, 2019, from http://www.aipcnet.eu/Carnivorous_docs/AIPC_Special_Issue_3.pdf
Brittnacher, J. (n.d.). Growing Mexican Pinguicula. Retrieved 04 06, 2019, from International Carnivorous Plant Society: https://www.carnivorousplants.org/grow/guides/MexicanPinguicula
D’Amato, P. (2013). The Savage Garden (Revised ed.). New York, New York, USA: Ten Speed Press.
D’Amato, P. (1998). THE SAVAGE GARDEN: SEASONAL CARNIVORES FOR THE BOG GARDEN. Carnivorous Plant Newsletter, 27, pp. 78-79. Retrieved 10 03, 2023, from https://cpn.carnivorousplants.org/articles/CPNv27n3p78_79.pdf
Lampard, S., Gluch, O., Robinson, A., Fleischmann, A., Temple, P., McPherson, S., . . . Legendre, L. (2016). Pinguicula of Latin America. (A. S. Robinson, Ed.) Poole, Dorset, England: Redfern Natural History Productions.
Mayers-Rice, B. A. (2000). CULTIVARS DEVELOPED BY ADRIAN SLACK. Carnivorous Plant Newsletter, 29, pp. 104-105. Retrieved 10 03, 2023, from http://legacy.carnivorousplants.org/cpn/articles/CPNv16n4p106_110.pdf
Mayer-Rice, B. A. (2006). Growing Carnivorous Plamts. Portland, Oregon, USA: Timber Press Inc.
Powell, C.L. (1987, 12). MEXICAN PINGS. Carnivorous Plant Newsletter, 16, pp. 106-110. Retrieved 04 06, 2019, from http://legacy.carnivorousplants.org/cpn/articles/CPNv16n4p106_110.pdf
We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. We also use Google fonts that might report your IP address to Google. If you continue to use this site we will assume that you are happy with it.
האתר עושה שימוש ב-COOKIES על מנת לאפשר את חוויית השימוש הטובה ביותר. אנחנו גם עושים שימוש בפונטים של גוגל, שעלולים לדווח את כתובת ה-IP שלכם לגוגל. במידה ותמשיך לעשות שימוש באתר, אנו יוצאים מהנחה שאתה בסדר עם זה, ומאפשר זאת.OkPrivacy policy
ניתן להשתמש בחצי המקלדת בכדי לנווט בין כפתורי הרכיב