כדנית ונטרטה היא מאוד סלחנית, ויכולה לצמוח במגוון תנאים. בעקרון, על מנת להצילח עם הכדנית יש לגדל אותה בתנאי תאורה בהירה, אך לא שמש ישירה, ולחות של 50%-60%.
על התאורה להיות מספיק בהירה מצד אחד, אך לא שמש ישירה. לכל היותר, מעט שמש ישירה של בוקר או ערב. עלים חומים או אדומים הם סימן לעודף אור, וכדאי להעביר את הכדנית למקום יותר מוגן.
בחורף יש לשמור עליה מפני קור קיצוני, ורצוי להכניסה לתוך הבית. אני לא ממליץ לאפשר לטמפרטורות הסביבה לרדת מתחת ל-10-15 מעלות, אך ישנם אנשים המגדלים את הכדנית בחוץ כל ימות השנה, בהתאם לאקלים האזורי שלהם. באזור תל אביב, לדוגמא, ניתן לגדל את הכדנית בחוץ כל השנה, למעט בימים קיצוניים.
כפי שרשמתי בפסקה על מבנה הצמח, הכדנית היא ליאנה. כאשר הכדנית נכנסת לשלב הטיפוס היא אוהבת שיש על מה להשען, דוגמת ענפים אחרים או חוטים. אפשר לבצע הדליה לכדנית ולהצמיד את הכדנית עם קליפסים או חוט שלא קשור לחלוטין. טיפ – בחוטי ההדליה תקשרו טבעות כל 10 ס”מ, על מנת שתוכלו לחבר אליהם את הקליפסים בלי שיחליקו למטה.
לכדנית ונטרטה בית שורשים יחסית קטן, ולכן היא לא צריכה עציץ גדול. אם יש צורך לשתול מחדש, עשו זאת בזהירות. שתילה מחדש של כדנית היא בעייתית לכל הפחות. כדנית לא אוהבת שנוגעים בשורשים, וכל הזזה של השורשים יכולה להביא לעצירה בצמיחה. אם יש צורך לשתול מחדש, עשו זאת בחורף, כאשר הצמיחה איטית גם כך. אל תפוררו את האדמה הישנה של הכדנית אלא העבירו את כולה כמות שהיא לעציץ החדש. עשו שימוש בתערובת כדנית, שהיא יותר מעווררת מתערובת סטנדרטית לצמחים טורפים. בהתאם לתנאי הסביבה, ייתכן ותרצו להוסיף ספגנום לתערובת – במיוחד אם המצע מתייבש מהר. הספגנום ישמור על לחות לאורך זמן.
שימרו על מצע לח, אך לא רטוב. תשקו את הכדנית כל יומיים-שלושה במים מזוקקים עד שהמים יישטפו מלמטה, בהתאם לתנאים באזורכם. למרות שישנם אנשים האומרים שניתן להשקות עם מי ברז, אני לא ממליץ על זאת. תכולת המים משתנה בין אזורים שונים, ומה שעובד לאדם אחד יכול להרוד כדנית אצל אדם אחר. למרות זאת, כדנית יותר סלחנית כלפי מי ברז מצמחים טורפים אחרים, ואם השקתם במי ברז פעם אחת, אני לא מאמין שהכדנית תינזק.